Profiteer van lage kosten als zakelijke gebouwhuurder

Als huurder of gebruiker van een bedrijfspand zit u er ’s winters graag warmpjes bij en houdt u ’s zomers het hoofd graag koel. Voor uw maandhuur wilt u een comfortabele plek om te werken en uw relaties te ontvangen. Dat stelt bepaalde eisen aan het gebouw zelf, om zo de maandelijkse energielasten beheersbaar te houden. Wat u minimaal van een verhuurder mag vragen is een duurzaam, energiezuinig gebouw dat aan alle wettelijke vereisten voldoet. Daar kan een warmtenetaansluiting bij helpen, want in veruit de meeste aansluitingen voor zakelijk scheelt het een derde in maandelijkse lasten t.o.v. aardgas. En met de stijgende aardgasprijs wordt dit verschil steeds groter.

In één keer voldoen aan wettelijke eisen als gebouweigenaar

Als gebouweigenaar krijgt u steeds meer te maken de verduurzaming van uw vastgoed. Daar zit een prijskaartje aan, want vaak gaat het om aanzienlijke investeringen. Dat komt de exploitatie niet altijd ten goede. De energielabel C-verplichting en de uitfasing van aardgas vanuit de overheid om uw pand(en) sneller te verduurzamen kunnen veel invloed hebben op uw investeringskeuzes in de komende jaren. Uiteindelijk moet uw pand natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk blijven voor huurders. Een warmtenetaansluiting kan hier uitkomst bieden.

Alle woningen gasvrij met een stabiele en comfortabele aansluiting

Woningcorporaties staan voor een lastige opgave. Aan de ene kant moet u de huidige woningen ingrijpend verduurzamen met het oog op de uitfasing van aardgas, en aan de andere kant is er de forse nieuwbouwopgave in de sociale sector. Vanuit de maatschappij zijn er steeds meer vragen en taken bij de woningcorporatie gelegd, en dat beïnvloedt de budgetkeuzes. De duurzaamheidsvraag is een complex onderwerp, omdat het veelal bestaande bouw betreft. Warmteoplossingen zoals warmtepompen of WKO-installaties leveren doorgaans lage temperatuur warmte, en zijn daardoor niet altijd geschikt voor bestaande bouw. Ingrijpend isoleren vraagt bovendien een behoorlijke investering.

Ons slimme, groene warmtenet biedt een oplossing

Want, huurders zijn verzekerd van dezelfde warmte die ze altijd hadden. Bovendien is onze warmtelevering gegarandeerd en zijn huurders beschermd door de marktregulatie van Autoriteit Consument & Markt. Daarnaast kunnen woningcorporatie en haar huurders ook extra profiteren dankzij ons speciale Power-to-Heat initiatief. Dit zijn collectieve zonnepanelen die elektriciteit leveren tot het net vol raakt, dan wordt de energie omgezet in warmte voor het warmtenet.

Een makkelijke en stabiele warmteoplossing voor een goede prijs

In Amersfoort bouwen projectontwikkelaars volop gebouwd aan nieuwe woonruimte. Inmiddels wordt nieuwbouw grotendeels gasloos opgeleverd, maar bij elk project rijst de vraag: hoe dan? Immers, welke oplossing er ook gekozen wordt, leveringszekerheid en warmtetemperatuur hebben een grote invloed op de comfortbeleving van de bewoners. En ook koeling wordt steeds belangrijker, want grote, energieslurpende koelingsinstallaties hebben weer veel invloed op de BENG-normering. Ons slimme, groene warmtenet biedt een oplossing voor beide vraagstukken.