Een nieuwe aansluiting, hoe werkt dat?

De overheid heeft de ambitie uitgesproken dat Nederland in 2050 CO2-neutraal moet zijn, en dat betekent dat aardgas geleidelijk uitgefaseerd wordt. Momenteel zijn meeste huizen in Amersfoort nog verwarmd door een aardgasaansluiting, bijvoorbeeld via de cv-ketel. Er zijn alternatieven zoals een warmtepomp (alleen individueel) of WKO-installaties (vaak alleen in een appartementencomplex), maar dit is over het algemeen duur en door een lage warmtetemperatuur is het niet geschikt voor veel bestaande bouw. Wij bieden een derde alternatief: een warmtenetaansluiting voor de consument.

Warmtenet voor de consument

Ben je aan het kijken hoe je jouw woning kan verduurzamen? Een warmtenet is een nieuwe, hightech versie van de oude stadsverwarming. Hiermee kan je jouw huis altijd verwarmen, net zoals je gewend was met de cv-ketel. Bovendien nemen wij de onderhoudskosten voor onze rekening en is een warmtenetaansluiting robuust en veilig. En bijkomende voordelen zijn dat ons warmtenet één van de duurzaamste van Nederland is, niet duurder is dan aardgas bij lage aardgasprijzen en aanzienlijk goedkoper is bij hoge aardgasprijzen.

U als klant bent altijd verzekerd van zorgeloos warmte

Klanten staan nooit in de kou

Warmtebedrijf Amersfoort is een servicegerichte organisatie. We leveren warmte, zowel via onze leidingen als in ons klantcontact. Zo kunnen klanten wijzigingen makkelijk aan ons doorgeven via de administratiepagina en nemen wij alle service en onderhoud voor onze rekening. Bovendien zijn we helder en transparant over onze tarieven, deze staan altijd op onze website gepubliceerd. We denken ook mee met klanten die het financieel niet zo breed hebben, deze kunnen we doorverwijzen naar de juiste potjes die de Gemeente Amersfoort beschikbaar heeft. En mocht je toch onverhoopt te maken hebben met een (zeldzame) storing, is ons klantenservicenummer 24/7 bereikbaar.

Tot slot nemen we feedback en tips van klanten ook serieus, dat stimuleert ons om nét dat ene stapje extra te kunnen zetten.

Aansluiten is altijd vrijwillig

Ons warmtenet wordt aangelegd op basis van vraag, en dat geldt voor zowel de consument als voor zakelijk. Is er genoeg belangstelling om aan te sluiten in een wijk of buurt? Dan kunnen wij ons financiële plaatje rondkrijgen om de hoofdleiding van het warmtenet erheen te leggen, en daarbij ook buurtwarmtenetten aan te leggen. Bovendien is er geen aansluitverplichting, in de regel hebben wij een deelnamepercentage van 70% nodig. Ook is het goed om te weten dat wij een open warmtenet hebben: we hebben geen concessie (alleenrecht voor warmtelevering) vanuit de overheid. En daar heb jij als consument het voordeel van.