-
Het aanbod (vervallen)
De aansluitkosten, mogelijke subsidies en financieringsfondsen. -
Over het warmtenet
Alles over ons warmtenet, de werking, de voordelen en warmtebronnen. -
Informatie-bijeenkomsten
Een kalender met alle informatiebijeenkomsten. -
Vragen
De veelgestelde vragen over ons bedrijf, techniek en warmtebronnen.
Nederland gaat van het aardgas af! Wat betekent dit voor uw woning?
De Nederlandse energievoorziening moet grondig op de schop. De kosten voor fossiele energie blijven ook in de toekomst hoger dan enkele jaren geleden. Daarnaast moeten we onze CO2-uitstoot drastisch verminderen, in 2050 moet Nederland zelfs CO2-neutraal zijn. Daarom moeten we gezamenlijk van het aardgas af en een alternatief zoeken voor het verwarmen van woningen, om te douchen en om te koken. De woningen van De Luiaard en de Kattekampen zijn al wat ouder, veelal gebouwd van voor de Tweede Wereldoorlog. Woningen van die tijd zijn vaak slechts beperkt geïsoleerd, wat invloed heeft op het aantal mogelijke warmteoplossingen. Warmtepompen zijn geschikt voor woningen die goed geïsoleerd zijn, maar als het huis nog niet goed genoeg geïsoleerd is kan het huis hiermee niet genoeg verwarmd worden. Maar wat kan dan wel? En nog belangrijker: hoe blijven de kosten beheersbaar? Want extra isoleren kan prijzig zijn.
Ons slimme, groene warmtenet is geschikt voor elk type woning
Wij bieden de Luiaard en de Kattekampen een alternatief voor gebouwverwarming: ons slimme, groene warmtenet. Dit is een leidingennetwerk waar heet water doorheen stroomt, speciaal voor woningverwarming en heet tapwater. Het is goed voor milieu en klimaat, want deze warmte is 100% fossielvrij en komt uit diverse, lokale en duurzame bronnen. Volgens het onafhankelijke bureau CRG behoort ons warmtenet tot de top 5 van de duurzaamste warmtenetten van Nederland. Bovendien is aansluiten heel gemakkelijk: wij vervangen de cv-ketel voor een kleiner kastje (warmteafleverset), en we leggen een buis aan van het buurtwarmtenet naar de woning. Dat is alles. Daarbij is ons warmtenet heel betaalbaar. In tegenstelling tot veel andere warmtenetten baseren wij onze tarieven namelijk op onze kostprijs plus een klein beetje marge om ons bedrijf gezond te houden. Daarmee behoren wij steevast tot de warmteleveranciers die zeer scherpe tarieven hanteren. Bovendien staan onze tarieven gewoon transparant op de website.
Ons aanbod
Wij hebben de bewoners van De Luiaard en de Kattekampen in 2023 een warmtenetaansluiting aangeboden voor een eenmalig bedrag van € 8.789,- inclusief btw. Dat aanbod is zonder enige subsidies vanuit de Rijksoverheid en is inmiddels vervallen.
Welke straten konden meedoen?
- Willem van Mechelenstraat
- Bisschopsweg 136 t/m 236 (alleen aan de even kant)
- Sint Ansfridusstraat
- Bernulfusstraat
- Sint Radboudstraat
- Zwaanstraat
- Reigerstraat
- Kalkoenstraat
- Pauwstraat
- Heiligenbergerweg 47 t/m 109 (alleen aan de oneven kant)
- Stadsring 141 t/m 151 (alleen aan de oneven kant)
- Blekerssingel 1 t/m 83 (alleen aan de oneven kant)
Planning en fasering aanleg (gecanceld)
Wat gebeurt er in uw huis?
Een warmtenetaansluiting heeft enkele gevolgen voor uw huis. Veel woningen hebben een unieke binneninstallatie, al dan niet met vloerverwarming, één of twee cv-ketels die op verschillende plaatsen in het huis kunnen hangen, boilers, slimme thermostaten. Hoe werkt dat?
Nieuws
-
Kleine hoeveelheid biogrondstoffen tijdelijk gebruikt voor warmteopwekking was niet gecertificeerd, wel duurzaam
29-08-2024 | Afgelopen week heeft Omroep Gelderland verslag gedaan over een ander warmtenet in Ede, waarbij zij verslag deed dat een kleine hoeveelheid van de biogrondstoffen gebruikt voor (…)
-
11 kilometer nieuw warmtenet in twee jaar!
30-07-2024 | Iets meer dan twee jaar geleden ging de schop in de grond in (…)
-
Een warm welkom voor Vereniging Eigen Huis
23-07-2024 | Deze week kwam Vereniging Eigen Huis op bezoek bij de hybride duurzame (…)