Welkom bij het groene warmtenet voor Schothorst-Zuid

De gemeente, woningcorporaties en Stedin stellen voor om het warmtenet van Warmtebedrijf Amersfoort beschikbaar te maken in de wijk Schothorst-Zuid. Van alle onderzochte mogelijkheden is dat de best haalbare en betaalbare oplossing om aardgasvrij te worden. U bepaalt zelf of u meedoet, en op welke manier en in welk tempo u uw woning isoleert. Als u liever een andere oplossing kiest (zoals all-electric), dan kan dat.

Betaalbare en groene warmte, voor iedereen.

Warmtebedrijf Amersfoort maakt de energietransitie mogelijk voor iedereen in Schothorst-Zuid. Dit doen we door een volledig aanbod te doen, vanaf de voordeur tot in de keuken.

Wat houd dit aanbod in?

Voor een vast eenmalig bedrag van maximaal € 2000,-* zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt in uw woning. Van het aanleggen van nieuwe leidingen, het verwijderen van de CV ketel en het installeren van een elektrische kookplaat. Zelfs een pannenset zit in dit bedrag.

  • Aanleg benodigde leidingen
  • Verwijderen CV installatie
  • Plaatsen van afleverset voor duurzame warmte
  • Eventueel aanpassen elektrische groep t.b.v. elektrisch koken
  • Kookplaat
  • Pannenset
  • Alles netjes afgewerkt en gereed voor gebruik

* Om de aansluitbijdrage van € 2000,- te kunnen aanbieden hebben we een bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken nodig, of soortgelijk Programma. We hopen u binnenkort hierover te kunnen berichten.

In onderstaand magazine staat meer informatie:

Magazine Schothorst-Zuid

Welke bronnen gebruiken we om warm water te maken?

De bron van het warmtenet is zo duurzaam mogelijk. Eerst verwarmt Warmtebedrijf Amersfoort het warmtenet middels de hybride warmte-installatie. Zo snel mogelijk worden er andere warmtebronnen gebruikt, zoals warmte uit oppervlaktewater en aardwarmte.