Ons aanbod is snel terugverdiend

Bespaar op uw maandelijkse lasten met onze scherpe, reguleerde tarieven

Bij de meeste particuliere aansluitingen zijn de aansluitkosten al met enkele jaren terugverdiend. De warmtemarkt wordt namelijk gereguleerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In de Warmtewet is bepaald dat de maximale tarieven jaarlijks in december worden vastgesteld voor het daaropvolgende jaar, dit maximumtarief is gebaseerd op de aardgasprijs van dat moment. Hierdoor kunnen warmtenetten niet duurder zijn dan aardgas. Maar ze kunnen wel goedkoper zijn, want warmtebedrijven mogen altijd onder dit maximumtarief blijven. Met de huidige gasprijs is ons slimme, groene warmtenet voor vrijwel alle aansluitingen ongeveer een derde goedkoper in de maandlasten. Tot slot reguleert de ACM ook de maximale winst die warmtebedrijven mogen maken. Zo zijn consumenten altijd verzekerd van een goede prijs, ook met maar één warmteaanbieder. Lees meer over de betaalbaarheid van ons warmtenet, of bekijk onze tarieven voor 2022:

Subsidies en leningen waar u gebruik van kunt maken

Vanuit de Rijksoverheid is er subsidie van € 3.325,- beschikbaar voor warmtenetaansluitingen, waaronder die van ons warmtenet. Via de onderstaande knop kunt u meer informatie hierover vinden of uw subsidieaanvraag indienen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van financiering vanuit de overheid. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden beschikbaar voor investeringen in energiebesparende maatregelen of voor het opwekken van duurzame energie.

Het volledig aardgasvrij maken van uw woning

Ons aanbod voor een aansluiting op het slimme, groene warmtenet zorgt voor uw warme tapwater en uw verwarming in huis. Wilt u nog een stapje verder gaan en uw woning volledig aardgasvrij maken? Dan kunt u met uw lokale installateur uw hele aardgasaansluiting verwijderen. Houdt u er dan rekening mee dat u ook een inductiekookplaat en een nieuwe pannenset nodig heeft.

Eén aansluitprijs voor De Luie Katten

Normaal gesproken zijn aansluitkosten van een warmtenet afhankelijk van verschillende variabelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoe lang de leiding moet zijn. Dus hoe ver uw huis van de hoofdleiding onder de straat staat, of dat uw cv-ketel zich naast de voordeur of op zolder aan de achterkant van huis bevindt. Elke wijk (en soms zelfs elk huis) heeft een andere opzet en dat maakt een vaste prijs berekenen lastig. Om bewoners toch een makkelijk aanbod te kunnen doen hebben we één prijs berekend voor deze twee buurten. Ook moeilijke aansluitingen gaan wij aansluiten voor deze prijs, zonder extra kosten. Het is wel goed om te weten dat aanpassingen aan uw bestaande binneninstallatie zoals radiatoren, die in vrijwel alle gevallen niet nodig zijn, wel voor eigen rekening zijn.