Nederland gaat van het aardgas af! Wat betekent dit voor uw woning?

Nederland moet in 2050 CO2-neutraal zijn en daarom moeten huizen van het aardgas af. Daarbij is aardgas flink duurder geworden, de verwachting is dat dit grotendeels blijvend zal zijn. Vanaf 2026 kunnen consumenten hun cv-ketel alleen nog maar  Consumenten moeten dan verplicht een hybride warmtepomp nemen. Geleidelijk zal ook het Nederlandse aardgasnetwerk uitgefaseerd worden. De woningen in de Luiaard en de Kattekampen zijn al wat oudere bestaande bouw. Gebouwen van die tijd zijn vaak slechts beperkt geïsoleerd, en dat heeft invloed op het aantal mogelijke warmteoplossingen. Warmtepompen zijn geschikt voor woningen die goed-geïsoleerd zijn, maar als het huis nog niet goed genoeg geïsoleerd is kan het huis hiermee niet genoeg verwarmd worden. Maar wat kan dan wel? En nog belangrijker: hoe houd je de kosten beheersbaar? Want ook extra isoleren kan prijzig zijn.

Ons slimme, groene warmtenet is geschikt voor elk type woning

Wij bieden de Luiaard en de Kattekampen een extra alternatief voor gebouwverwarming: ons slimme, groene warmtenet. Dit is een plaatselijk geïsoleerd leidingennetwerk waar heet water doorheen stroomt, speciaal voor gebouwverwarming. Het is goed voor milieu en klimaat, want deze warmte is 100% fossielvrij en komt uit diverse, lokale en duurzame bronnen. Ons warmtenet behoort tot de top 5 van de duurzaamste warmtenetten van Nederland. Bovendien is aansluiten heel gemakkelijk, wij vervangen de cv-ketel voor een kleiner kastje genaamd een warmteafleverset, en leggen een buis aan van het wijkwarmtenet naar de woning. En that’s it. Daarbij is ons warmtenet heel betaalbaar. Uit onderzoek van de Gemeente Amersfoort blijkt dat Warmtebedrijf Amersfoort de scherpste tarieven heeft van de hele provincie. Bij de meeste aansluitingen scheelt het minimaal een derde in maandlasten ten opzichte van aardgas.

Ons aanbod
Wij bieden bewoners van De Luiaard en de Kattekampen een werkende aansluiting op ons slimme, groene warmtenet, voor eenmalig aansluitkosten van € 5.464,- inclusief btw (€ 8.789,- minus € 3.325,- subsidie). Daarna betaalt u alleen nog voor uw warmteverbruik, onderhoud is voor onze rekening.

1 juli 2023: als er genoeg interesse is, gaan wij een wijkwarmtenet aanleggen.

De komende maanden zal Warmtebedrijf Amersfoort in De Luiaard en de Kattekampen onderzoeken of er voldoende belangstelling is om mee te doen. Want, het is een nieuwe infrastructuur die eerst aangelegd moet worden. Hiervoor is 70% van de buurt of wijk nodig. Als dit aantal gehaald wordt voor 1 juli 2023, dan kunnen alle ingeschreven woningen voor het stookseizoen 2024-2025 aangesloten zijn.

Persoonlijk advies
Voor persoonlijk advies en al uw vragen kunt u contact met ons opnemen via telefoonummer: 033 762 07 52, of via e-mail: campagne@warmtebedrijfamersfoort.nl.

Welke straten kunnen meedoen?

 • Willem van Mechelenstraat
 • Bisschopsweg 140 t/m 236 (alleen aan de even kant)
 • Sint Ansfridusstraat
 • Bernulfusstraat
 • Sint Radboudstraat
 • Zwaanstraat
 • Reigerstraat
 • Kalkoenstraat
 • Pauwstraat
 • Heiligenbergerweg 47 t/m 109 (alleen aan de oneven kant)
 • Stadsring 141 t/m 151 (alleen aan de oneven kant)
 • Blekerssingel 1 t/m 83 (alleen aan de oneven kant)
Het gebied dat mee kan doen, klik om te vergroten.

Planning en fasering aanleg