Ja! Aardwarmte binnen bereik in Amersfoort

Warmtebedrijf Amersfoort heeft na vele jaren plannen en onderzoek de vergunning verkregen om proefboringen te gaan uitvoeren. Alle piketpalen om het meest duurzame en toekomstbestendige warmtebedrijf te worden zijn nu aanwezig.

Dit is een zeer belangrijke stap voor ons als organisatie maar nog belangrijker, voor de energietransitie in Amersfoort. Uit verschillende vooronderzoeken bleek dat er aardwarmtebronnen onder Amersfoort liggen. ,,Bij succesvolle boringen maken we de warmte beschikbaar in het dan gerealiseerde warmtenet. ”

Aardwarmte speelt een belangrijk rol in onze duurzame warmtemix. Het slimme groene warmtenet maakt het gebruik van al deze duurzame warmtebronnen mogelijk. Daarnaast sluiten we toekomstige, nu nog onrendabele of onbekende technieken, niet uit.

De komende periode zullen we bepalen welke locaties het meest geschikt zijn op basis van het vooronderzoek. Wanneer aardwarmte daadwerkelijk beschikbaar komt is nu nog koffiedik kijken. Er zijn nog vele stappen te zetten waarvan we nu een belangrijke en cruciale stap hebben gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.