Bedrijventerrein de Hoef bestaat straks niet meer

We kennen De Hoef in Amersfoort vooral als een bedrijventerrein waar gewerkt en geleerd wordt. Er worden volop plannen gemaakt om dit gebied te veranderen in een fijne stadswijk, waar ook wonen en recreëren een plek krijgen. In het plan voor deze wijk is er uiteraard ook veel aandacht voor duurzaamheid. Warmtebedrijf Amersfoort start met de aanleg van het warmtenet op de Hoef. Niet alleen nieuwe ontwikkelingen, maar juist ook bestaande gebouwen kunnen aangesloten worden.

Grote plannen

Het plan voor De Hoef is ambitieus. De gemeente wil duizenden woningen gaan toevoegen, via nieuwbouw maar ook in bestaande panden. Daarnaast wordt veel aandacht besteedt aan hoe de openbare ruimte eruit gaat zien: er komen sportvoorzieningen, winkels en horeca.

De ambitie is om op gebiedsniveau De Hoef West CO2-neutraal te maken. Het terugdringen van de warmtevraag staat daarbij centraal. Maar dat geldt niet alleen voor de nieuwbouw die toegevoegd zal worden de komende jaren. Bestaande bedrijven hebben zich reeds aangesloten of denken nu na over de overstap naar een duurzame warmtevoorziening.

De hoef loopt voorop

Warmtebedrijf Amersfoort start met een warmtebron op De Hoef. De biowarmte-installatie die daar gebouwd gaat worden kan ongeveer 7000 huishoudens en bedrijven van duurzame warmte voorzien. Met één installatie kan dus het hele gebied verwarmd worden. Zo helpt Warmtebedrijf Amersfoort een handje bij de ambities van de gemeente voor De Hoef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.